Personvern

Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss og derfor følger vi en strikt integritetspolicy. Den forklarer hvordan og hvorfor vi samler inn og anvender informasjonskapsler (cookies), og hvordan vi beskytter brukernes integritet.

Bruk av informasjonskapsler og andre måleverktøy

Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre det lettere å bruke våre websider og kan brukes for å personalisere visse deler av innholdet. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din nettleser. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre brukere har surfet på og anvendt våre nettsider, og om hvilken nettleser de har brukt.

Vi anvender statistikk om brukere og trafikk/trafikkleverandører i aggregert form. Statistikken inneholder aldri noen form for personlig informasjon, alt er anonymt. IP-adresser lagres ikke i vår database der vi lagrer atferd på nettstedet, derfor kan informasjon om deg som bruker aldri kobles sammen med din identitet. Din IP-adresse lagres av sikkerhetsmessige årsaker bare i de tilfeller du selv aktivt registrerer deg på nettstedet.

Formål

  • Utvikle og forbedre nettstedet gjennom å forstå hvordan det anvendes. 
  • Beregne og rapportere brukerantall og trafikk. 
  • Gjøre det lettere for deg å navigere på nettstedet. 
  • Gjøre det mulig for systemet å kjenne igjen faste brukere for å kunne tilpasse tjenestene. 
  • Iblant anvender vi tredjepartsinformasjonskapsler fra andre firma for å gjøre markedsundersøkelser og trafikkmålinger, og for å forbedre funksjonaliteten på nettstedet. 

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres

Du kan slette informasjonskapsler fra din harddisk når som helst, men dette gjør at dine personlige innstillinger forsvinner. Du kan også endre innstillingene i din nettleser slik at den ikke tillater at informasjonskapsler lagres på din harddisk. Dette gir imidlertid dårligere funksjonalitet på visse websider, kan forhindre tilgang til medlemssider og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige. 

Hvis du ikke ønsker å bli sporet av Google Analytics kan dette deaktiveres på adressen: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Mer informasjon om hvordan du kan unngå informasjonskapsler kan du lese på https://www.allaboutcookies.org/

Gå til hovedsiden

Redegjørelse etter åpenhetsloven

Sigurd Folland AS er tradisjonsrik produsent av saltet fisk. Selskapet er eid av norske aksjonærer og virksomheten drives fra egne kontorer på Averøy.

Selskapet ledes av et styre med fire personer og en daglig leder. En av eierne er aktiv i daglig drift.

Sigurd Folland AS kjøper fisk fra norske leverandører som alle er erfarne, seriøse og ansvarlige sjømatvirksomheter. Sigurd Folland AS er sertifisert til salg av produkter med MSC – godkjenning.

Vår kundebase består i hovedsak av importører, produsenter og lokale distributører. Vi eksporterer til mange land i Europa, hovedsakelig Italia, Spania og Hellas. I tillegg selger vi til flere produsenter og grossister i Norge.

Sigurd Folland AS er opptatt av å bidra til ansvarlig næringsliv. Åpenhetsloven har som formål å fremme sikring av menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i næringslivet. Sigurd Folland AS har en aktsomhetsplikt etter åpenhetsloven til å utføre risikovurderinger, vurdere tiltak for avhjelpe negativ påvirkning og sikre gjenoppretting der det er påkrevd. Åpenhetsloven bygger på OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper og FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter. Kravene kan deles i seks delforpliktelser;

1 Forankre ansvarlighet i virksomhetens retningslinjer
Prosedyrer for løpende kartlegging og risikovurdering, tiltak, kommunikasjon og gjenoppretting er innarbeidet i våre retningslinjer, og vedtatt i styret. Det er avsatt én dedikert ressurs innad i Sigurd Folland AS til å håndtere våre forpliktelser i henhold til åpenhetsloven i det daglige med løpende vurdering og oppfølging av leverandører og samarbeidspartnere. Daglig leder har det overordnede ansvaret for etterlevelse.

2 Kartlegge og vurdere risiko
Sigurd Folland AS har kartlagt risiko ved egen virksomhet med gjennomgang arbeids-/hviletid, lønn, trakassering, innleie, varslervern m.m. Risikoen for brudd på grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeidsforhold er vurdert som lav.

Vi kartlegger løpende alle våre leverandører og forretningspartnere, og har utarbeidet metodikk for kartlegging, og for fremtiden å vurdere nye samarbeidspartnere. Sigurd Folland AS har lagt til grunn at våre forpliktelser etter åpenhetsloven knytter seg til leverandørkjeden fra råvare til vårt salgsprodukt. Dette følger av lovens forarbeider hvor det står at leverandørkjeden kan være både underleverandører og forretningspartnere av disse «så lenge deres innsatsfaktorer inngår i virksomhetens (dvs. pliktsubjektets) produksjon». Det avgrenses derfor mot senere salgsledd.

Vi utfører løpende risikovurderinger knyttet til risiko for negativ påvirkning på grunnleggende menneskerettigheter, anstendig arbeidsforhold, miljø og bærekraft.

Både fiskeri og transport er bransjer som generelt anses å ha risiko for uanstendige arbeidsforhold, men risikoen vurderes som alminnelig for fangst fra trål, line og snurrevad fra norske fartøyer. Våre leverandører og forretningspartnere er i hovedsak norske, noe som senker risikoen for menneskerettighetsbrudd betraktelig.

Vi har ikke avdekket konkrete forhold i strid med anstendige arbeidsforhold, men vi har indikasjoner på at det foreligger betydelig risiko særlig ved leverandører av transporttjenester som opererer med flere utenlandske underleverandører.

3 Iverksette tiltak
I de tilfeller vi er usikre på om våre leverandører og forretningspartnere overholder grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold stilles det krav til redegjørelse og dokumentasjon. Mangel på tilfredsstillende dokumentasjon vil gi reaksjoner fra Sigurd Folland AS. Vårt mål er å løse slike situasjoner ved samhandling med leverandøren eller forretningspartneren, ved å oppfordre til å minimere risikoen, legge om praksis og gjenopprette eventuelle brudd. I ytterste konsekvens vil alvorlige menneskerettighetsbrudd hos våre leverandører eller forretningspartnere kunne føre til terminering av kontrakt med Sigurd Folland AS.

4 Oppfølging
Der det er nødvendig følger vi opp våre leverandører løpende, for å sikre at faktisk eller potensiell negativ påvirkning av grunnleggende menneskerettigheter og anstendig arbeidsforhold blir minimert. Avvik og resultater blir loggført.

5 Kommunisere med interessenter
Sigurd Folland AS er opptatt av å kommunisere og å være transparent i vår praksis. Spørsmål angående våre aktsomhetsvurderinger kan rettes til post@sigurdfolland.no. Vi besvarer henvendelsene løpende, og senest innen tre uker.

6 Samarbeid om gjenoppretting
I de tilfeller negativ påvirkning på menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold blir avdekket i vår leverandørkjede eller hos forretnings, vil vi i samarbeid med leverandørene forsøke å kompensere for skader som har oppstått som følge av vår påvirkning. Ingen skader har blitt avdekket på nåværende tidspunkt.

Vedtatt av styret i Sigurd Folland AS 29.12.2023

Gå til hovedsiden